Luotettavat maalämpöratkaisut ja asennukset

Haluatko säästää sähkölaskussa jopa 70 prosenttia? Parhaat maalämpöratkaisut ja asennukset saat meiltä.

Maalämmöllä säästät rahaa ja ympäristöä

Maalämpöjärjestelmällä kallioperän lämpöenergiaa voidaan käyttää rakennusten ja käyttöveden lämmittämiseen.  Maaperästä saatu lämpöenergia siirretään lämpöpumpun kompressorin avulla lämmitysjärjestelmään, jolloin se on käytettävissä esimerkiksi kodin lämmittämiseen. Maalämpö on luontoystävällinen ratkaisu, sillä maassa oleva lämpöenergia on peräisin maaperän lämpösäteilystä. Tätä uusiutuvaa energiaa voidaan käyttää taloudellisesti kannattavasti myös pienissä rakennuksissa.

Kotimaiset Lämpöässä ja Oilon maalämpöpumput

 

Kotimaiset Lämpöässä ja Oilon maalämpöpumput ovat energiatehokkuudeltaan edistyksellisiä kodin energiakulujen tehosäästäjiä sekä lämmityksessä että viilennyksessä. Lämpöässä ja Oilon maalämpöpumppujen tuotekehityksen ydin on asiakkaan tarve. Vuosikymmenten kokemus on auttanut tuntemaan maan ja sen myötä parhaan ja arvoiltaan kestävän maalämpötekniikan. Tuotteita on tarjolla aina mökkikohteista suuriin kiinteistöihin ja siirrettäviin lämpökeskuksiin.

 

Oilon ja Lämpöässä maalämpöpumput tekevät kiinteistön lämmityksestä ja jäähdytyksestä mahdollisimman omavaraista ja helppoa. Suomalaisen työn jälki näkyy laadussa. Tunnettu korkea laatu varmistetaan huolellisella laitekohtaisella testauksella omalla tehtaalla. Lämpöässä ja Oilon maalämpöpumput ovat viisas kotimainen valinta, käyttäjälleen edullisin ja huolettomin.

 

Oilon ja Lämpöässsä maalämpöön voit tutustua tarkemmin: www.kotimainenmaalampo.fi

 
Pyydä kustannusarvio maalämmön käyttöönotosta

 

Avustus pientalon öljylämmityksestä luopumiseksi

Ympärivuotisessa asuinkäytössä olevien pientalojen omistajille on tarjolla valtionavustusta öljylämmitysjärjestelmän poistamiseen ja öljylämmitysjärjestelmän korvaamiseen muilla lämmitysmuodoilla. Avustushaku on avautunut 1.9.2020, mutta avustusta voidaan myöntää takautuvasti kustannuksiin, jotka ovat syntyneet 1.6.2020 jälkeen. Avustuksen myöntää koko maassa Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, ja avustuksen maksatuksen hoitaa ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus (KEHA-keskus).

Avustusta voi hakea niin kauan kuin määrärahaa riittää, kuitenkin enintään syksyyn 2022 asti. Hankkeen on oltava valmis ja maksatushakemuksen on oltava KEHA-keskuksessa viimeistään 18.11.2022.

Kenelle ja millaiseen kohteeseen?

Avustusta myönnetään yksityishenkilöille ja kuolinpesille, jotka omistavat pientalon tai pientalossa sijaitsevan asunnon hallintaan oikeuttavia osakkeita. Pientalolla tarkoitetaan omakotitaloa tai paritaloa. Mikäli pientalon omistaa usea henkilö, on hakijalla oltava valtakirja jokaiselta omistajalta. Hakijan tai valtakirjan antaneiden ei tarvitse itse asua pientalossa.

Avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että pientalo on ympärivuotisessa asuinkäytössä. Avustusta ei myönnetä vapaa-ajan asunnolle. Avustusta ei myöskään myönnetä, jos rakennusta käytetään EU-oikeuden valtiontukisäännöissä tarkoitettuun taloudelliseen toimintaan. Estettä avustuksen myöntämiseen ei kuitenkaan ole, jos pientalossa on esimerkiksi elinkeinotoimintaan tai ammatinharjoittamiseen tarkoitettu työhuone tai vastaanottotila.

Mihin toimenpiteisiin?

Avustusta myönnetään öljylämmitysjärjestelmän poistamiseen sekä öljylämmityksen korvaamiseen toisella lämmitysjärjestelmällä, pois lukien fossiilisia polttoaineita käyttävät lämmitysjärjestelmät. Avustusta myönnetään yksi per lämmitysjärjestelmä. Paritaloon voi siksi saada yhden tai kaksi avustusta riippuen siitä, onko asunnoilla yhteinen lämmitysjärjestelmä vai onko molemmilla omansa.

Avustusta ei myönnetä siltä osin kuin kustannukset kuuluvat asunto-osakeyhtiön maksettavaksi. Avustusta ei myöskään voida myöntää, jos hakijalle myönnetään muuta avustusta tai jos hän hakee kotitalousvähennystä samaan tarkoitukseen.

Kuinka paljon?

Avustuksen määrä on aina joko 2500 euroa tai 4000 euroa. Avustusta myönnetään 4 000 euroa, kun öljylämmityksestä siirrytään kaukolämpöön, maalämpöpumppuun tai ilma-vesilämpöpumppuun, ja 2 500 euroa, kun siirrytään muihin lämmitysjärjestelmiin. Avustusta ei myönnetä lainkaan, jos uusi rakennuskohtainen lämmitysjärjestelmä käyttää fossiilisia polttoaineita, kuten öljyä, hiiltä, maakaasua tai turvetta. Avustus myönnetään suunnitelman ja kustannusarvion perusteella, ja avustus maksetaan, kun hanke on valmistunut.

Miten haen?

Avustusta kannattaa hakea jo ennen hankkeen aloittamista varsinkin, jos haluaa varmistua myönteisen avustuspäätöksen saamisesta. Ennen avustuksen hakemista kannattaa tutustua huolellisesti hakuohjeeseen (pdf). Hakeminen on helpointa sähköisessä Aluehallinnon asiointipalvelussa (valitse valikosta Ympäristön, kulttuuriympäristön, vesistön ja vesien- ja merenhoidon avustukset). Sähköisen asiointipalvelun käyttö helpottaa ja nopeuttaa asian käsittelyä.

Mikäli sähköisen asiointipalvelun käyttö ei ole mahdollista, hakemuksen voi laatia myös hakemuslomakkeella (avaa tästä pdf tai doc). Toimita hakemus tällöin liitteineen Pirkanmaan ELY-keskuksen kirjaamoon sähköpostilla, postittamalla tai tuomalla.

Sähköposti:
kirjaamo.pirkanmaa@ely-keskus.fi

(Teksti lainattu ELY-keskuksen sivuilta)

 

Ilmalämpöpumput ja asennukset Oulussa

Ilmalämpöpumput säästävät lämmityskustannuksissa. Säästöjen lisäksi villennät asuntosi edullisesti kesän helteillä.

Meiltä löytyy laaja valikoima energiatehokkaita ilmalämpöpumppuja. Hoidamme myös ilmalämpöpumppujen asennukset ja huollot ammattitaidolla.

Ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä kustannustehokas tarjous alan ammattilaiselta. Meiltä saat niin tarjouksen kuin asennuksenkin nopeasti.

 

Pyydä tarjous tai kysy lisätietoa